fbpx

Zo kan je wél bewegen met plezier

Zo kan je wel bewegen met plezier

Bewegen, we weten allemaal dat het goed voor ons is, maar toch komen we er soms niet aan toe. Hoe dat komt? Doordat we bijvoorbeeld weinig tijd hebben of niet gemotiveerd genoeg zijn om door te zetten. Wat de reden ook is, ik heb vandaag een aantal tips voor je verzameld waardoor je wél kan bewegen met plezier.

Ga samen sporten

Sporten is nou eenmaal makkelijker vol te houden als je het samen met iemand doet. Die andere persoon kan dienen als een stok achter de deur wanneer jij even geen zin hebt. Daarnaast lijkt de tijd vaak veel sneller te gaan als je het gezellig hebt met iemand anders. Hebben je vrienden, familieleden en/of partner nou geen tijd, overweeg dan eens om te gaan sporten met een dier. Wandelen met een hond of zelfs een alpaca is ook hartstikke leuk en goed voor je.

Doe online inspiratie op

Vind je thuis sporten of fitnessen in de sportschool wel fijn om te doen, maar wordt het een beetje eentonig? Ga dan online op zoek naar inspiratie. Via Instagram, Pinterest, YouTube en blogs kun je ontzettend veel verschillende oefeningen vinden, waardoor er altijd wel iets is wat bij jou en je niveau past.

Wees creatief

Is fitnessen of wandelen echt niet jouw ding? Maak dan eens een lijstje met andere, minder voor de hand liggende, sportideeën. Ook hiervoor kan je online veel inspiratie vinden. Wie weet ontdek je wel iets wat je zo leuk vindt, dat je het gemakkelijk volhoudt. Zelf doe ik bijvoorbeeld agility wedstrijden met één van mijn twee hondjes. Tijdens de trainingen en wedstrijddagen loop ik altijd weer meer dan ik denk en ik heb er ontzettend veel plezier in!

Doe het niet té vaak

Ja, bewegen is goed voor je, maar je moet het niet overdrijven. Wanneer je te veel beweegt, kan je lichaam niet genoeg rusten en is de kans op blessures groter. Daarnaast willen mensen nog weleens een paar weken of maanden heel intensief gaan sporten en raken ze daardoor overweldigt. Het gaat zoveel tijd en energie kosten, waardoor ze er snel weer mee stoppen. Als het voor jou goed voelt om vier keer in de week te fitnessen, dan is het goed. Maar ga niet te ver, want dat werkt averechts voor je motivatie en je lichaam.

Luister naar je lichaam

Meestal weet je wel wat de zwakke plekken van je lichaam zijn. Hou hier rekening mee wanneer je gaat bewegen. Heb je bijvoorbeeld snel last van je knieën? Probeer deze dan zoveel mogelijk te ontzien. Als je constant pijn hebt, vreet dat namelijk energie die je juist goed kan gebruiken om andere fijnere oefeningen te doen.

Zie sporten als een prioriteit

Mensen die geen tijd hebben om te sporten, zien bewegen vaak niet als een prioriteit. En natuurlijk heeft bijna iedereen tegenwoordig een druk leven, maar probeer dan meer te bewegen tijdens je (verplichte) dagelijkse bezigheden. Heb je maar een paar dingen nodig van de supermarkt? Ga lopend of stap op de fiets. Heb je een date? Ga samen wandelen in plaats van dineren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Kies voor een passende maaltijd

Sporten met een volle maag voelt soms ontzettend vervelend. Stem je maaltijden af op de hoeveelheid beweging die je gaat krijgen. Ga je intensief sporten? Neem dan een lichte maaltijd, maar ga nooit sporten op een lege maag. Je lichaam heeft nou eenmaal voedingsstoffen nodig om te kunnen presteren.

Hopelijk heb je uit deze blogpost motivatie en/of handvatten gehaald om wél te kunnen bewegen met plezier! Mocht je nog vragen hebben of een goede tip? Laat het me dan vooral weten en wie weet kunnen we elkaar helpen.

Slimmer Slank

12 weken programma

Heb jij alles al geprobeerd, maar wil je je nu écht weer fit voelen? Baal je van die extra kilo’s? Maar weet je ook dat je een streng dieet niet vol gaat houden? Zoek je simpele weekmenu’s die voor het hele gezin geschikt zijn? Dan help ik je graag. In mijn 12 weken programma krijg jij de tools aangereikt om eindelijk een gezonde en gelukkige leefstijl te bereiken én vol te houden. Tijdens dit programma ontdek je een leefstijl die bij jou leven past. Jouw resultaat: je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel. Elke week ontvang je een compleet nieuw weekmenu, heerlijke nieuwe recepten en een handige boodschappenlijst.  

Wil je meer weten?

Met Slimmer Slank stimuleer ik jou om gezonder te koken en focus hierbij op gerechten en ingrediënten waar je energie van krijgt. En ook af en toe snoepen mag. Zodat jij blijvend een aantal kilo afslankt en daardoor lekkerder in je vel komt.

Download het e-book hier!

slimmer slank pijltje
Scroll naar boven