fbpx

Van schaamte voor mijn lichaam naar gezond slank

unnamed file

Laat ik hier beginnen met een persoonlijk verhaal. Tegenwoordig voel ik me goed in mijn lijf. Ik ben slank en fit. Elke dag wandel ik lange stukken met mijn twee hondjes Max en Tonny. Dat is mijn manier om in beweging te blijven. Alleen voelde ik me niet altijd zo – ik heb jarenlang geworsteld met mijn eigen zelfbeeld en mijn relatie met voeding. Hoe dat voor mij ging, lees je in deze blog.

Ik begon al jong met diëten

De meeste vrouwen zijn al op jonge leeftijd begonnen met diëten. Dat was voor mij niet anders. Vanaf mijn 13e deed ik al mijn eerste afslankpogingen, omdat ik er net zo uit wilde zien als de vrouwen in de tijdschriften. Het gevolg was dat ik hier alleen maar dikker van werd. Elke keer als ik op de weegschaal stond zag ik dat ik juist weer een paar kilo was aangekomen. Leuke jurkjes durfde ik niet meer te dragen. Ik voelde me onzeker en stond altijd met mijn armen over mijn buik. 

Obstakels en tussenstappen naar een gezond en slank lichaam

Als volwassen vrouw ben ik 5 jaar lang erg dik geweest. Zeker nadat ik stopte met roken, liep het met mijn gewicht de spuigaten uit. Ik ben niet heel erg groot en toch woog ik bijna 100 kilo. Dat zorgde dus voor nog meer onzekerheid, ook al was ik geen jong meisje meer. Ik weet dat niet alleen pubermeisjes last hebben van die schaamte voor hun eigen lichaam.

Want die schaamte zat bij mij wel heel erg diep. Omdat ik zo graag een ander lijf wilde, besloot ik een gastric sleeve te ondergaan. Dit zorgde ervoor dat ik 45 kilo verloor. Wat natuurlijk fantastisch was – alleen had ik nog niet de kennis om het zo te houden. Daar moest iets anders voor gebeuren. En dat bleek iets heel anders te zijn dan wat ik tot nu toe altijd had gedaan …

Nooit meer op dieet: zo vond ik de harmonie met voeding en mijn eigen lichaam

Ineens kwam ik erachter dat het lijnen me juist dik maakte. Dat ik daarmee moest stoppen. Daarnaast is het ook de schaamte over je eigen lichaam die ervoor zorgt dat je aankomt. Als je je slecht voelt over jezelf, maak je ook sneller de slechtere keuzes. Iets wat je ook weer terugziet in je voedingspatroon. 

Over die voedingskeuzes: diëten zorgen ervoor dat je een plan gaat volgen wat niet werkt voor jou. Het zijn vastgestelde concepten met vooropgezette plannen, terwijl elk persoon en lichaam anders is. Dieet A werkt dus niet voor persoon B en vice versa. Je houdt het niet vol en vervalt zo weer in oude patronen. Met alle gevolgen en kilo’s van dien. Ik eet nu ‘normale’ en gezonde voeding en hanteer daarbij de 80/20-regel. Hoe dat werkt leer je allemaal in mijn programma. 

Mijn tips voor jou om geleidelijk en gezond af te vallen 

Ben je nog niet met mijn programma aan de slag gegaan? Ik deel graag een paar tips met je die je op weg helpen in jouw afvalproces:

  1. Streng zijn en strakke diëten werken niet – af en toe een ijsje of een bak patat zorgen ervoor dat je het afvallen volhoudt voor de langere termijn;
  2. Hou van je lichaam, hoe zwaar je ook bent. Ben dankbaar voor je lijf en bedenk wat het nu al allemaal voor je doet. Die positieve kijk naar jezelf, zorgt uiteindelijk voor gezondere keuzes. Iets wat je natuurlijk waard bent;
  3. Ga aan de slag met een goede coach of een programma dat voor jou werkt. Een coach laat je zien dat je al de juiste stappen maakt.
  4. Consistentie is de sleutel – bekijk je progressie niet per dag of week. Kijk echt naar de langere termijn. Dat geeft een realistischer beeld en werkt veel motiverender. 

Wil jij meer weten over hoe je verantwoord afvalt met een voedingspatroon dat bij jou past? Volg me op mijn socials of schrijf je in voor mijn programma.

Slimmer Slank

12 weken programma

Heb jij alles al geprobeerd, maar wil je je nu écht weer fit voelen? Baal je van die extra kilo’s? Maar weet je ook dat je een streng dieet niet vol gaat houden? Zoek je simpele weekmenu’s die voor het hele gezin geschikt zijn? Dan help ik je graag. In mijn 12 weken programma krijg jij de tools aangereikt om eindelijk een gezonde en gelukkige leefstijl te bereiken én vol te houden. Tijdens dit programma ontdek je een leefstijl die bij jou leven past. Jouw resultaat: je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel. Elke week ontvang je een compleet nieuw weekmenu, heerlijke nieuwe recepten en een handige boodschappenlijst.  

Wil je meer weten?

Met Slimmer Slank stimuleer ik jou om gezonder te koken en focus hierbij op gerechten en ingrediënten waar je energie van krijgt. En ook af en toe snoepen mag. Zodat jij blijvend een aantal kilo afslankt en daardoor lekkerder in je vel komt.

Download het e-book hier!

slimmer slank pijltje
Scroll naar boven