fbpx

Is citroen wel of niet goed voor je?

slimmer slank gerechten

Eéns in de zoveel tijd laait er weer een discussie op over citroen, want is het sap van deze felgele vrucht nu wel of niet goed voor je? In deze blogpost neem ik een aantal voor- en nadelen van het drinken van (water met) citroensap met je door en geef ik je het verlossende antwoord.

Welke voedingstoffen bevat een citroen?

Laten we vooropstellen dat citroenen enorm veel verschillende voedingsstoffen bevatten die goed voor ons zijn. Denk aan vitamine B en vitamine C. Ook zitten er citroenzuur, kalium, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalk en flavonoïden in. O en vergeet de vezels niet! Je zou dus kunnen stellen dat dit echt een pluspunt is van deze vrucht.

De werking van citroen op de huid

De vitamine C die in citroensap zit, heeft zeker een gezond effect op de huid. Alleen zit in een citroen op zichzelf niet genoeg vitamine C. Je kunt het wel gebruiken ter aanvulling op andere producten die ook vitamine C bevatten, zoals andere fruitsoorten.

Citroensap tegen hart- en vaatziekten

Diezelfde vitamine C verkleint de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, omdat het een positieve werking heeft op je zogeheten cardiovasculaire systeem. Dit is enorm belangrijk, omdat deze ziekten namelijk een veelvoorkomende doodsoorzaak zijn in Nederland.

Helpt citroensap bij het verlagen van de bloeddruk?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is: Ja. De vrucht bevat dus kalium en deze stof werkt bloeddrukverlagend. Ook kan citroensap helpen bij afvallen, wat indirect ook weer helpt bij het verlagen van de bloeddruk.

De conclusie

Het eindoordeel is dat citroen voor de meeste mensen heel goed en gezond is, vanwege de verschillende werkingen en de hoeveelheid voedingsstoffen, maar het verschilt wel per persoon. Mensen die snel last hebben van maagzuuroprispingen of die een kwetsbaar gebit hebben, kunnen de inname van citroen(sap) bijvoorbeeld beter beperken tot maximaal één kleine portie per dag.

Door citroen te vervagen door een etherische olie heb je ook het “probleem” van maagzuur en je tanden opgelost.
LET OP: Neem wel een olie die je daadwerkelijk kan innemen.

*Dit artikel is puur informationeel en vervangt op geen enkele manier professionele medische hulp.

Wil je meer informatie over de etherische oliën die je kan consumeren? Stuur me gerust een mailtje via laura@slimmer-slank.nl.

Slimmer Slank

12 weken programma

Heb jij alles al geprobeerd, maar wil je je nu écht weer fit voelen? Baal je van die extra kilo’s? Maar weet je ook dat je een streng dieet niet vol gaat houden? Zoek je simpele weekmenu’s die voor het hele gezin geschikt zijn? Dan help ik je graag. In mijn 12 weken programma krijg jij de tools aangereikt om eindelijk een gezonde en gelukkige leefstijl te bereiken én vol te houden. Tijdens dit programma ontdek je een leefstijl die bij jou leven past. Jouw resultaat: je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel. Elke week ontvang je een compleet nieuw weekmenu, heerlijke nieuwe recepten en een handige boodschappenlijst.  

Wil je meer weten?

Met Slimmer Slank stimuleer ik jou om gezonder te koken en focus hierbij op gerechten en ingrediënten waar je energie van krijgt. En ook af en toe snoepen mag. Zodat jij blijvend een aantal kilo afslankt en daardoor lekkerder in je vel komt.

Download het e-book hier!

slimmer slank pijltje
Scroll naar boven