Carrotcake muffins
Deze heerlijke muffins heb ik gebakken toen ik op de camping stond bij Lourdes. Ze zijn helemaal veganistisch, maar je kan ze ook met eieren en met gewone roomkaas maken. Neem dan wel de light versie.
Natuurlijk had ik er veel te veel voor mij alleen gemaakt en heb er wat uitgedeeld aan mijn buurtjes. Die vonden ze ook echt super lekker. Je kan de ingrediënten natuurlijk altijd halveren als jezelf denkt veel te veel te hebben. De muffins kan je een paar dagen goedhouden in een afgesloten trommel of je kan ze invriezen. De topping kan je er dan beter niet opdoen.
Dit recept is gebaseerd op een recept van de green happines.
Let op: In dit recept gebruik ik essentiële olie. Ik gebruik de olie van DoTerra. Deze kan je veilig gebruiken in recepten (niet alle essentiële olie kan je in recepten gebruiken). Wil je meer informatie over essentiële oliën? Stuur me gerust een mailtje.
Dit heb je nodig
Dit heb je nodig
- 2 eetlepels chiazaad
- 200 g havermeel
- 50 g kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- snufje zeezout
- 200 g wortels
- 40 g kokosolie
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 100 g rozijnen
- 30 g pecannoten
- 1 tl baking soda
- 1 eetlepel appelazijn
- 280 g vegan roomkaas
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 6 druppels wilde sinaasappel essentiële olie
Zo maak je het
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kommetje het chiazaad met vier eetlepels water en laat even staan.
- Meng in een grote kom het havermeel met de kokosbloesemsuiker, kaneel, bakpoeder en zeezout
- Was en schil de wortels. Rasp deze fijn. Meng dit samen met het chiazaad door het meel. Laat de kokosolie smelten en roer dit samen met de plantaardige melk, rozijnen en pacannoten door het beslag.
- Meng in een apart kommetje de baking soda met appelazijn totdat dit gaat schuimen. Roer dit kort door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak deze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. De muffins zijn klaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er redelijk droog uitkomt.
- Laat de muffins afkoelen terwijl je het glazuur maak.
- Meng voor het glazuur de roomkaas glad en roer het ahornsiroop en de wilde sinaasappel essentiële olie er doorheen.
- Verdeel het glazuur met een spuitzak of lepel over de muffins.
Zou jij willen stoppen met diëten en goed voor jezelf willen zorgen! Maar vind je het lastig om die stap te zetten?
Zou jij willen leren hoe je kan afvallen en toch alles kunnen blijven eten wat je lekker vind?
Wil jij afvallen met lekkere recepten en ook af en toe lekker kunnen snoepen?
Wil je een leefstijl die precies bij jou en je gezin past, zodat je lekker in je vel zit en in balans bent? Zonder gedoe. Zonder strenge regels. Zonder dieet. Zodat je weer lekker in je vel zit en je zelfverzekerd voelt.
Kom dan bij het makkelijk te volgen Slimmer Slank Programma waar je elke week een stukje leert welke voeding wel goed voor je is. Waar je wel veel van kan eten of waar je beter iets minder van kan nemen.
Waar jij alles mag eten, maar wel leert om de juiste keus te maken en vooral waarom je die wil maken.
Waar je ontdekt wat een fijne leefstijl is die bij je past. Waar je lekkere recepten vindt die makkelijk en snel klaar gemaakt zijn, en nog veel meer!